logo
warmtepomp installateur achtergrond
 Zoek warmtepomp installateur in  Bijzonderheden Straal
Zoek installateur in+ Bijzonderheden
Home > Soorten warmtepompen

Soorten warmtepompen

Een warmtepomp is een milieuvriendelijk alternatief voor de bestaande cv-ketel. Er zijn verschillende soorten warmtepompen verkrijgbaar die de warmte uit verschillende bronnen halen. In de verschillende categorieën warmtepompen kun je kiezen tussen warmtepompen die samenwerken met de bestaande cv-ketel en warmtepompen die geheel het bestaande verwarmingssysteem vervangen.

We geven je op verschillende pagina’s informatie over de verschillende soorten warmtepompen.


Lucht-water warmtepomp

Lucht-waterwarmtepompen gebruiken de buitenlucht en zetten die om in warmte door middel van een koudemiddel. Deze warmte wordt overgezet op het water en het verwarmingssysteem van de woning. Lees verder over de lucht-water warmtepomp en hoe deze werkt.

Lucht-lucht warmtepomp

Een lucht-lucht warmtepomp wordt ook wel een airconditioner genoemd. Deze warmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht van het mechanische ventilatiesysteem en werkt op stroom. In de zomer kan het systeem ook het huis verkoelen. Lees verder over de voordelen van de lucht-lucht warmtepomp.

Grond-water warmtepomp

Een grond-water warmtepomp haalt energie uit de aardbodem. Deze energie wordt omgezet in warmte, die naar het cv-systeem gaat om het huis en het tapwater te verwarmen. Lees hoe de grond-water warmtepomp werkt en wat de voordelen van dit systeem zijn.

Water-water warmtepomp

Voor een water-water warmtepomp worden twee putten onder de grond aangelegd. Het grondwater wordt omhoog gepompt, de warmte wordt uit het water gehaald, en tot slot wordt het water weer terug de grond in gepompt. Wil je weten of een water-water warmtepomp geschikt is voor jouw woning? En wil je weten waarom je putten zou laten aanleggen? Lees dan hier verder.

Hybride en volledig elektrische warmtepompen

Naast dat je een keuze moet maken tussen de verschillende soorten warmtepompen, moet je ook nadenken over de keuze tussen een hybride model en een volledig elektrische warmtepomp:.

Hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp werkt samen met de bestaande cv-ketel. De warmtepomp wekt duurzame energie op die wordt gebruikt voor de verwarming en het water in de badkamer en de keuken. Wanneer de warmtepomp niet voldoende kan verwarmen zal de cv-ketel bijspringen. Lees verder over de voordelen van een hybride warmtepomp voor in je huis.

Volledig elektrische warmtepomp

Wanneer je voor een volledig elektrische warmtepomp kiest heb je geen gas meer nodig om het huis en het kraanwater te verwarmen. Je kunt dan volledig van aardgas afstappen. De volledig elektrische warmtepomp is een zeer duurzame oplossing voor je woning. Lees meer over hoe je jouw CO2-uitstoot vermindert en hoeveel je kunt besparen met een volledig elektrische warmtepomp.