logo
warmtepomp installateur achtergrond

Ketelaars-Vromans Installatiebedrijf

Home > Noord-Brabant > Tilburg > Ketelaars-Vromans Installatiebedrijf

Ketelaars-Vromans Installatiebedrijf

Kraaivenstraat 21/24, Tilburg
Tel: 013-4675677

Extra informatie

Warmtepomp

Een duurzame manier voor het verwarmen van uw woning en tapwater

Met een rendement tot soms meer dan 500% (COP 5) is een warmtepomp een uitstekende warmte leverancier. Dit komt omdat een groot gedeelte van de benodigde afgegeven energie ‘gratis’ wordt gewonnen uit de omgeving; aarde, water of lucht. U koopt dus een klein gedeelte energie in om daarmee de ‘gratis’ energie om te zetten naar voor ons bruikbare energie.

Nederland kent inmiddels al duizenden tevreden warmtepomp bezitters. In de Scandinavische landen, waar aardgas niet zo’n gemeengoed is als bij ons, gebruikt men de warmtepomp al veel langer. In die tussentijd is de warmtepomp inmiddels al zo ver doorontwikkeld dat het ook een goed alternatief (minder stookkosten) is voor onze HR-ketels.

Soorten warmtepompen

Onderstaand een opsomming van de soorten warmtepompen in de verwarmingstechniek voor woningen:
  • brine/water. Toepassing: verwarmen of passief koelen van één woning of utiliteitsgebouw of meerdere hiervan, normaliter tot een totaal benodigd afgegeven vermogen van 60 kW. De energiebron voor deze warmtepomp is een gesloten aardwarmtesonde of collector (verticaal of horizontaal buizensysteem) in de bodem, door deze buizen wordt water met een antivriestoevoeging rondgepompt. Alternatieve energiebron voor brine/water: collector in oppervlakte water waar een constante en goede waterstroming is, omdat dit complexer is (denk aan strenge winters) wordt dit in Nederland niet vaak toegepast.
  • water/water. Toepassing: verwarmen of passief koelen van meerdere woningen op één bron of groter utiliteitsgebouw(en), normaliter bij een benodigd afgegeven vermogen van meer dan 60 kW. De energie haalbron voor deze is een openbron. Grondwater wordt aan de ene zijde uit de bodem omhoog gehaald, door een warmtewisselaar geleid en aan een andere zijde weer terug de bodem in gebracht. Alternatieve energiebronnen voor water/water: WKO (Warmte Koude Opslag), rest warmte van industrie, koelwater van energiecentrale, oppervlaktewater.
  • (buiten) lucht/water. Toepassing: verwarmen van één woning of utiliteitsgebouw of gedeelte van een gebouw. Vaak kan dit type warmtepomp ook ACTIEF koelen. De energiebron voor deze warmtepomp is de buitenlucht.
  • Ventilatielucht/water. Toepassing: normaliter het (langzaam) opwarmen van een voorraad tapwater, daar het afgegeven vermogen natuurlijk beperkt is i.v.m. het aantal m³ lucht dat kan worden afgezogen. Immers als u meer lucht af zou zuigen uit een woning, moet u ook meer koude lucht toevoegen, die ook weer opgewarmd moet worden. De energiebron voor deze warmtepomp is dus ventilatielucht.
  • Lucht/lucht. Toepassing: verwarmen van één woning of utiliteitsgebouw of gedeelte van een gebouw. Bijna altijd kan dit type warmtepomp ook ACTIEF koelen. Het is vergelijkbaar met een airco systeem. Bij verwarmen is dus de buitenlucht de energiebron.
  • Afgeleide: Hybride toestel. Een hybride systeem is een gecombineerd systeem van meerder technieken. Zo zijn er als voorbeeld, toestellen die gebruik maken van een lucht/water warmtepomp en een aardgasbrander onder één mantel.
Subsidie warmtepomp 2016

Met de Investeringssubsidie duurzame energie, afgekort ISDE, kunt u vanaf 1 januari 2016 een subsidie krijgen voor de aanschaf van een warmtepomp (of warmtepompen). Daarnaast is er subsidie voor Zonneboilers, biomassaketels en pelletkachels. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. ISDE is een subsidieregeling van het ministerie van Economische Zaken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, afgekort RVO, is verantwoordelijk voor de uitvoering.

Een warmtepomp komt in aanmerking voor de Investeringssubsidie duurzame energie als deze voldoet aan de volgende voorwaarden:
  • De warmtepomp is onderdeel van een verwarmingstoestel.
  • Het verwarmingstoestel is uitgerust met een lucht-waterwarmtepomp, grond-waterwarmtepomp, water-waterwarmtepomp, hybride waterwarmtepomp of warmtepompboiler. Lucht-luchtwarmtepompen zijn uitgesloten.
  • Het verwarmingstoestel heeft een nominaal vermogen van ten hoogste 70 kW.
  • Het verwarmingstoestel is voorzien van een etiket en een productkaart en technische documentatie.
Waarom kiest u voor een warmtepomp?

Vast staat, dat voor een nieuwbouwwoning een warmtepomp, werkend met energie uit de bodem, vandaag de dag de beste keuze is om uw woning te verwarmen. Ten opzichte van een HR -CV – Ketel (combiketel) gaat u meteen vanaf de eerste dag minder energiekosten betalen. Als u een “oude” bestaande woning heeft, dient u eerst de woning zelf aan te pakken m.b.t. (spouw)isolatie, dubbelglas etc. Pas daarna, als u ook het afgiftesysteem naar “laag temperatuur” brengt, heeft een warmtepomp zin in een bestaande woning.

Warmtepomp kiezen

De keuze van het type warmtepomp zal afhangen van verschillende factoren. Het budget, de woonsituatie en de gezinssituatie, de ruimte die u hebt, enz.
Het rendement van een warmtepomp

Het rendement van een warmtepomp, uitgedrukt in COP, is een aanduiding van de prestaties die een warmtepomp kan leveren. Het is de verhouding tussen het verbruik van energie (elektriciteit) en de warmte die ze daarvoor in de plaats kan afleveren. De COP waarden van warmtepompen liggen nu ongeveer tussen 3 en 5.

Wilt u echt een optimale vergelijking maken tussen verschillende warmtepompen, dan let u beter op de SPF waarden van warmtepompen. In tegenstelling tot COP waarden (die gemeten worden aan constante waarden), houdt de SPF waarde rekening met de invloeden van de natuur (bijvoorbeeld temperatuurverschil tussen winter en zomer). Het houdt dus rekening met alle omstandigheden die zich voordoen tijdens een stookseizoen. De SPF-waarden zullen altijd lager liggen dan de COP-waarden, omdat ze het gemiddelde voorstellen van alle seizoenen.

Laat u gerust adviseren door Installatiebedrijf J. Ketelmans-Vromans en ontdek de vele voordelen van een warmtepomp.

Bedrijfsgegevens

Ketelaars-Vromans Installatiebedrijf is actief sinds 13 mei 1969 en heeft momenteel 5 werknemers in dienst. Het bedrijf staat ingescheven bij de kamer van koophandel onder sbi-code 43221. Deze code staat voor "Loodgieters- en fitterswerk installatie van sanitair". De sector waarin Ketelaars-Vromans Installatiebedrijf valt is Bouwnijverheid en de rechtsvorm is een besloten vennootschap. De activiteiten worden omschreven als: Het uitoefenen van het loodgieters-, gas- en waterfittersbedrijf, het centrale verwarmings- en installatiebedrijf, het tegelzettersbedrijf alsmede de detailhandel in sanitaire artikelen

Locatie

Prijsopgave

Ontvang gratis prijsopgaven van maximaal 4 warmtepomp installateurs in de buurt




Ontvang