logo
warmtepomp installateur achtergrond

Verbaan Installatie

Home > Zuid-Holland > Zoetermeer > Verbaan Installatie

Verbaan Installatie

Van Leeuwenhoeklaan 8, Zoetermeer
Tel: 079 - 3315893

Extra informatie

Warmtepompen

Waarom een warmtepomp?

Om aan het streven te kunnen voldoen om na 2050 volledig energieneutraal te kunnen zijn moet er gebruik gemaakt gaan worden van andere vormen van verwarming dan de traditionele cv-ketel. Het meest voor de hand liggende alternatief is een warmtepomp.

Een warmtepomp verbruikt namelijk geen gas maar energie uit de natuur om uw woning en uw tapwater te verwarmen.

Uw woning wordt verduurzaamd, het energielabel van uw woning gat omhoog en, niet onbelangrijk, u bespaart op de energiekosten!

Wat is eigenlijk een warmtepomp?

Populair uitgelegd is een warmtepomp een koelkast, maar het werkt eigenlijk precies andersom. Bij een koelkast wordt aan de binnenzijde warmte aan de lucht onttrokken, vervolgens wordt deze warme lucht via een rooster aan de achterkant naar buiten afgevoerd. De koude lucht blijft binnen.

Een warmtepomp doet eigenlijk hetzelfde, alleen de warmtepomp zorgt ervoor dat uw woning verwarmd wordt door ergens anders de energie van te onttrekken.

Het is zelfs mogelijk om op warmere dagen actief of passief te koelen!

Hybride warmtepompen

U heeft vast wel gehoord over de verschillende soorten warmtepompen. Verbaan Installatie levert zowel warmtepompen die samen met uw huidige of nieuwe cv-ketel gebruikt kunnen worden, maar ook systemen die volledig electrisch werken, daarmee kunt u dus uw woning volledig gasloos verwarmen.

De hybride warmtepomp is een samenspel tussen uw cv-ketel en een warmtepomp. Deze variant is in bestaande bouw vaak het meest interessant omdat u uw gasverbruik aanzienlijk kunt verlagen zonder een grote verbouwing.

Het grootste gedeelte van het jaar zal de warmtepomp volledig zelfstandig kunnen zorgen voor het verwarmen van uw huis. Als het buiten echt heel koud wordt zal de cv-ketel bijspringen. Tevens wordt de cv-ketel gebruikt voor het verwarmen van het tapwater.

Een belangrijk voordeel is dat een hybridesysteem gewoon naast uw huidige ketel kan worden geplaatst. Letterlijk. Hierdoor zijn er nauwelijks technische aanpassingen aan uw woning nodig.

Dit zorgt ervoor dat de investering voor dit soort warmtepompen behoorlijk lager ligt dan de investering bij de all-electric (volledig electrische) warmtepompen.

Daarbij heeft de binnenunit prettig kleine afmetingen zodat er altijd wel een plekje te vinden is, samen met u bepalen we de plaats van de buitenunit.

Voor het berekenen van de terugverdientijd van uw investering heeft Remeha, een van onze leveranciers, een handige rekentool ontwikkeld:

https://besparen.remeha.nl

All Electric

Naast de populaire hybride warmtepompen zijn er ook all-electric (volledig electrische) wamtepompen. Met deze warmtepomp kunt u de woning volledig gasloos verwarmen.

In deze situatie zorgt de warmtepomp dan tevens voor het warme tapwater. Hiervoor is een boiler noodzakelijk.

Vanzelfsprekend kost dit veel meer ruimte dan de hybride oplossing.
Lucht/lucht of lucht/water?

Lucht / lucht warmtepomp

De omschrijving is duidelijk, dit type warmtepompen wint warmte uit de buitenlucht. Het buitendeel haalt de warmte uit de buitenlucht en geeft dit door aan het koelmiddel dat in het systeem aanwezig is. Vervolgens haalt het binnendeel de warmte weer uit het koelmiddel en geeft deze warmte af aan de binnenlucht. Door middel van wand en plafondunits worden de verschillende ruimtes verwarmd. U begrijpt dat dit systeem in bestaande bouw vaak niet de meest voor de hand liggende keuze is.

Bij extreem koud weer is het denkbaar dat electrisch bijverwarmen noodzakelijk is. Voordeel van dit type warmtepomp is dat deze heel gemakkelijk ingezet kan worden als airco om de vertrekken te koelen. Eigenlijk kun je stellen dat moderne aircosystemen eigenlijk lucht/lucht warmtepompen zijn.

Lucht / water warmtepomp

Ook dit type warmtepomp haalt de energie uit de buitenlucht, maar anders dan de lucht/lucht warmtepomp geeft het binnendeel zijn warmte af aan een op water gebaseerd systeem zoals bijvoorbeeld radiatoren in uw woning. In bestaande bouw zijn radiatoren uitgerekend om een bepaald vermogen af te geven bij bijvoorbeeld 70 graden cv-water. Omdat dit met een warmtepomp niet haalbaar is bestaat het afgiftesysteem vaak uit vloerverwarming of LT (laag temperatuur) radiatoren. Zelfs bij buitentemperaturen tot onder – 20 graden haalt het systeem warmte uit de buitenlucht. Ook met dit systeem is het mogelijk om enigszins te koelen.

Bedrijfsgegevens

Verbaan Installatie is actief sinds 1 januari 2004 en heeft momenteel 3 werknemers in dienst. Het bedrijf staat ingescheven bij de kamer van koophandel onder sbi-code 43221. Deze code staat voor "Loodgieters- en fitterswerk installatie van sanitair". De sector waarin Verbaan Installatie valt is Bouwnijverheid en de rechtsvorm is een besloten vennootschap. De activiteiten worden omschreven als: Het verrichten van loodgieters-, gas-, waterfitters- en dakbedekkingswerkzaamheden, het installeren, herstellen en onderhouden van CV-ketels en andere technische installaties, detail- en groothandel in sanitaire en aanverwante producten

Locatie

Prijsopgave

Ontvang gratis prijsopgaven van maximaal 4 warmtepomp installateurs in de buurt




Ontvang